ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

                              

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες Ημερίδα με θέμα την «Προώθηση στην Απασχόληση» η οποία και έτυχε μεγάλης συμμετοχής στο Ξενοδοχείο “Hilton”.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε μία σειρά καινοτόμων φορμών αντιμετώπισης της ανεργίας, έγιναν αναφορές στην ρίζα του προβλήματος της δυσκολίας ανεύρεσης νέας εργασίας ενώ τον λόγο είχαν και νέοι συμμετέχοντες που παρενέβησαν για να εκφράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και την θετική εξέλιξη που μπορεί να έχει όποια δράση και θεσμός προκύπτει μέσα από την οικονομική κρίση. Η έναρξη της Ημερίδας έγινε με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο – Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη ο οποίος και αναφέρθηκε στα «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) – Στόχος και Προοπτική» δίνοντας την σκυτάλη στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μιχάλη Φεφέ που συμμετείχε με θέμα ομιλίας «Η κοινωνική οικονομία ως ευκαιρία για την απασχόληση». Σειρά είχε η ομιλία του Καθηγητή κ. Βλάσιου Ανδρικόπουλου με θέμα «Εθελοντισμός – Δημιουργία, Οργάνωση και Λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων Δήμου Κορίνθου», του Οικονομολόγου, Φοροτεχνικού κ. Θεόδωρου Παρασκευόπουλου με θέμα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – Βασικές Αρχές Λειτουργίας, Στόχοι και Αναπτυξιακή Προοπτική» καθώς και του Προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παρόν Club» κ. Δημήτρη Μαρνέρη που αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το «Παρόν Club». Ο κύκλος ομιλιών έκλεισε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Περιβάλλοντος, Ιδρυτή του Οργανισμού AJ4JD.org ( Chairman of Environmental Parliament, VC Investor and Social Entrepreneur with wide philanthropic activity and Founder of the AJ4JD.org Organization) Dr Pano Kroko.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης στην ομιλία του τόνισε «Την περίοδο που διανύουμε ενώ όλα καταρρέουν, μικρές και μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων αποδευκνύουν πως με μεράκι και αισιοδοξία μπορούμε να χτίσουμε μία ισχυρή βάση στήριξης για τους συνανθώπους μας που υποφέρουν. Δημιουργήσαμε 4 μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, Πειραιά και Κορινθίων που αποτελούν μία ζεστή αγκαλιά για τους συμπολίτες μας που ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας με 18.000 γεύματα κάθε μήνα σε 600 οικογένειες (Κοινωνικά Συσσίτια), 1.200 διανομές τροφίμων ανά μήνα σε 500 οικογένειες (Κοινωνικό Παντοπωλείο), 3.000 διανυκτερεύσεις ανά μήνα (Υπνωτήρια), 16.000 ιατρικές πράξεις, παροχή φαρμάκων (Κοινωνικό Φαρμακείο), ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη καθώς και 5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους ενώ εξασφαλίσαμε εργασία σε 120 νέους, επιστήμονες και υποστηρικτικό προσωπικό μέχρι 30 ετών» ενώ ανακήρυξε το ανερχόμενο μοντέλο Αναστασία Σιδηροπούλου ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Την Ημερίδα στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.